Hongaarse recepten

Hongaarse recepten      gerechten uit de keuken van Hongarije.

soepen
aardappelknoedelsoep
aardbeiensoep
appelsoep
Jókai bonensoep
goulashsoep
karwijsoep
kersensoep
kippensoep uit Szeged
koolrabisoep
lamsvleessoep
lebbencsleves
soep met tarhonya
vissoep (halászlé)

gerechten met varkensvlees
lacipecsenye
gehaktbal (fasírt)
linzengoulash
goulash van sperziebonen
oogst-goulash
varkensvlees uit Bakony (Bakonyi sertésborda)
gepeperd varkensvlees met erwtjes (Borsos tokány)
varkensvlees met aardappelen (Brassói aprópecsenye)
varkensvlees op zigeuner-wijze (Cigánypecsenye)
Transsylvanische vleesschotel (Erdélyi fatányéros)
pörkölt van varkensvlees
rijstvlees uit Bácska
schnitzel in aardappelbeslag
székely goulash
tepsis hus
pörkölt van wild zwijn

gerechten met worst en spek
aardappelschotel (rakott krumpli)
aardappelgoulash (paprikás krumpli)
bonengoulash
lecsó
kenyérlángos
stoofschotel uit Hajdúság
slambuc
tarhonya met lecsó
tarhonya met worst (Pásztortarhonya)
túrós csusza (pasta met plattekaas)

gerechten met rundvlees of kalfsvlees
Alföld goulash
Csángó goulash
Erdélyi fatányéros
Hongaarse goulash (bográcsgulyás)
Klausenburger goulash
Pandoeren goulash
gevulde pannenkoeken (Hortobágyi palacsinta)
gevulde paprika
pörkölt van pens
gevulde pompoen (töltött tök)
stoofschotel uit Hajdúság
pörkölt van rundvlees
pörkölt van rode wijn

gerechten met lamsvlees
pörkölt van lamsvlees

gerechten met kip
gegrilde kip
gefrituurde kip
kip met paprika (paprikás csirke)
pörkölt (goulash) van kip
pörkölt van kip met room
pörkölt van kippenmaagjes
gevulde pannenkoekjes “Brașov”

gerechten met vis
forel “Bakony”
pörkölt (goulash) van karper
gebakken snoek
snoek met zure room
gebakken snoekbaars
snoekbaars uit de Karpaten
snoekbaars met uiensaus
stoofpotje van meerval
Hongaarse vissoep

vegetarische gerechten
aardappelpannenkoekjes (tócsni)
romige auberginepuree
pörkölt van cantharellen
dödölle
főzelék (6 recepten)
grenadiermars
lángos
romige goulash van paddenstoelen
pörkölt van paddenstoelen
túrógombóc (kwarkknoedels)
pannenkoeken met spinazie
paprika, gevuld met aardappel

bijgerechten
aardappelbrood
csipetke
galuska
tarhonya
rijst met erwtjes (rizi-bizi)

nagerechten en ander snoepgoed
Dobos taart
Esterhazy taart
Gerbeaud taart (szerbó)
Gundel palacsinta
kürtőskalács (schoorsteencake)
maanzaad- en walnotengebak
reszelt túrós (kwarkgebak)