Oostenrijkse recepten

Oostenrijkse recepten     gerechten uit de keuken van Oostenrijk

voorgerechten
daslooksoep
Fischbeuschelsuppe
frittatensoep
goulashsoep
kirchtagssoep
linzensoep
pompoensoep
vlierbessensoep
witte wijnsoep

gerechten met varkensvlees
Hascheeknödel
gehaktballen in varkensnet
goulash van varkensschenkel
ritschert
varkensgebraad (Krustenbraten)
varkensgebraad (Schweinsbraten)
Wurzelfleisch (varkensvlees met groenten)
Zweigelt-goulash

gerechten met spek en/of worst
Boheemse erwten
frigga
grenadiermars
goulash van aardappelen en worst
pompoenstrudel met worst
Gröstl met courgette
Gröstl met cantharellen

gerechten met rundvlees of kalfsvlees
cordon bleu
fiakergoulash
Fisoleneintopf
gevulde kalfsborst
kalfsschnitzel (Wiener Schnitzel)
kalfsgoulash
Kaiser-goulash
Naschmarkt-goulash
Weense Saftgoulash
kalfswangen in rode wijn
ossenstaart op Weense wijze
rijstvlees uit Wenen
Esterhazy rostbraten
Girardi rostbraten
Vanille rostbraten
Zwiebel rostbraten
rundergoulash
aspic van Tafelspitz
Tafelspitz (gekookt rundvlees)
Tiroler Gröstl

gerechten met gevogelte en wild
St.Maartensgans
goulash van hertenvlees
gefrituurde kip (Wiener Backhendl)
Weense kipsalade

gerechten met vis
haringsalade
gefrituurde karper
karper met maanzaad
karper met pompoencrème
karpersoep
gevulde snoek
snoek met linzen
visballetjes van snoek
snoekbaars met roomsaus
zalm met pompoen en linzen

vegetarische gerechten
aardappelgoulash
aardappelgoulash 1914
aardappel-pompoenkoek
arme ridder
goulash van cantharellen
knoedels met pruimenmoes
macaroni met kaas
pompoen-goulash
Schlutzkrapfen (“ravioli”) met plattekaas en spinazie
Schlutzkrapfen met rode biet en maanzaad
kaasnoedels uit Karinthië
kaasspätzle uit Vorarlberg
zoete noedels

bijgerechten
aardappelsalade
Butternockerln
Eierkren
Erdäpfelkrapferl (aardappelkoek)
Erdäpfelschmarrn
appel-mierikswortelsaus
bieslooksaus
kaiserbroodje
koolsalade
warme koolsalade
pompoen-gnocchi
sasaka
Semmelknödel
Serviettenknödel
Spätzle
Specklaibchen
Tiroler Knödel

nagerechten en gebak
Apfelstrudel
Wiener Wäschermädeln (abrikozen in beslag)
Marillenknödel (abrikozenknoedels)
broodpudding
buchteln met vanillesaus
bezopen Kapucijnen
courgettecake
Kaiserschmarren
Krapfen (donuts)
Linzer taart
Radetzky rijst
Reindling (tulbandgebak)
Sachertorte
Salzburger Nockerln