Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Salată de fasole verde cu maioneză
Salade van sperziebonen en mayonaise

Heel populair is-ie in Roemenië, deze salade van knapperige sperzieboontjes en mayonaise. Het recept is eenvoudig: je kookt de boontjes beetgaar. Daar meng je een geraspte wortel en wat knoflook door, je maakt de salade aan met mayonaise, wat dille en een theelepeltje vegeta. Klaar. Lekker in de zomer, met een worstje van de bbq bijvoorbeeld. Ook heel lekker op een stukje knapperig brood, bij het aperitief.

Salade sperziebonen

Voor deze salade hebben we nodig:
1 pond sperziebonen
1 wortel
2 tenen knoflook
dille
Vegeta
zout en peper
mayonaise*

Salade sperziebonen
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Zorg dat ze nog stevig zijn. Snij ze in kleine stukjes.

Salade sperziebonen
Rasp de wortel en de knoflook, en meng het met de bonen. Roer er mayonaise* door, net zoveel als je lekker lijkt, en kruid het met de dille, wat vegeta en wat zout en peper. Een half uurtje af laten koelen in de koelkast. Salade sperziebonen. Klaar om op tafel te zetten.

*Zelfgemaakte mayonaise is veel lekkerder dan een potje uit de winkel en helemaal niet moeilijk. Je hebt nodig: 1 eierdooier, 1 tl. mosterd, 2 tl. citroensap, een snuf zout en 2 dl. (of meer) olie. Zorg dat alles op kamertemperatuur is, anders gaat het schiften. Meng alles behalve de olie met een mixer. Giet er dan druppelsgewijs wat olie bij en blijf (rustig!) mixen tot het helemaal is opgenomen. Zo ga je verder, scheutje voor scheutje, tot je saus de gewenste dikte heeft.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *