recepten voor soep
biersoep uit Pilsen (cz)
bonensoep met vlees (hr)
kalfssoep uit Sarajevo (bih)
goulashsoep (a)
goulashsoep (cz)
goulashsoep (h)
Jaarmarktsoep uit Villach (Kirchtagssuppe) (a)
penssoep (bg)
penssoep (cz)
runderbouillon met griesmeelknoedeltjes (ro)
runderbouillon met griesmeelknoedeltjes (srb)
recepten met rundergehakt
duivels brood (Ďábelské topinky) (cz)
burek (hr)
ćevapčići (gehaktworstjes) (srb)
ćevapčići (bih)
ćevapčići uit Banja Luka (bih)
Leskovački ćevapčići (srb)
ljuti ćevapčići (srb)
ćevapčići uit Sarajevo (bih)
ćevapčići uit Užice (srb)
đevrek (hr)
đulbastije (hr)
gehaktballen uit Chirpan (bg)
gehaktballetjes in witte saus (bih)
húsgombóc vadasan (h)
kebapcheta (gehaktworstjes) (bg)
kyufteta (gehaktballen) (bg)
mazalice (hr)
mititei (ro)
Moldavische gehaktballen (ro)
moussaka (bg)
musaka (mk)
moussaka (srb)
pljeskavica (“Balkanburger”) (srb)
pljeskavica (bih)
gurmanska pljeskavica (srb)
gevulde pljeskavica (hr)
gevulde pljeskavica (bg)
pljeskavica als in Vranje (srb)
pljeskavica uit Zlatibor (srb)
rollade van gehakt (ro)
gehaktrollade “Stefanie” (bg)>
Servische gehaktballetjes (srb)
gehaktspiesjes (srb)
hartige taart met gehaktballetjes (ro)
tataren-gehaktballen (bg)
gehaktballetjes in tomatensaus (cz)
gehaktballetjes in yoghurtsaus (bg)
zeemansschotel (hr)
recepten voor rundergehakt met groenten
gevulde bloemkool (ro)
gevulde bloemkool (2) (ro)
gevulde courgette (ro)
gevulde courgette met kajmak (srb)
gyuvetch uit Strumica (mk)
japrak (gevulde koolbladeren) (bih)
japrak uit Herzegovina
kool als in Cluj (ro)
gevulde koolrabi (sk)
moussaka met geroosterde paprika (srb)
moussaka met venkel (srb)
gevulde pannenkoeken (sk)
gevulde paprika (bg)
gevulde paprika (h)
gevulde paprika (sk)
gevulde paprika (srb)
gevulde paprika (ro)
gevulde prei (ro)
sarma (hr)
sarma (mk)
sarma (srb)
sarmale (ro)
gevulde uien (bih)
recepten met ossehaas, rosbief, biefstuk e.d.
Altwiener Backfleisch (a)
biefstuk tartaar (cz)
biefstuk tartaar (sk)
živáňská (cz)
gesmoorde rosbief (Saftiges Beiried) (a)
rosbief als in Znojmo (cz)
gemarineerde rosbief (svíčková) (cz)
Hunyadi rosbief (h)
Esterhazy rostbraten (a)
Girardi rostbraten (a)
Vanille rostbraten (a)
Zwiebel rostbraten (a)
rinflajš (srb)
Saures Rindfleisch (a)
aspic van Tafelspitz (a)
Tafelspitz (a)
Tiroler Gröstl (a)
Transsylvanische vleesschotel (h)
Spaanse vogel (gevulde runderrolletjes) (cz)
Spaans vogeltje (sk)
recepten voor goulash
Alföld goulash (h)
boerengoulash (a)
goulash uit Bratislava (sk)
Csángó goulash (h)
fiakergoulash (a)
hart, goulash van (cz)
hodspodský goulash (cz)
Hongaarse goulash (h)
goulash uit Karlovy Vary (cz)
Klausenburger goulash (h)
Naschmarkt-goulash (a)
mijnwerkers goulash (cz)
goulash uit de oven (hr)
goulash uit Pilsen (cz)
goulash uit Popovice (cz)
pörkölt van rundvlees (h)
pörkölt van rode wijn (h)
pörkölt van pens (h)
Prekmurje goulash (slo)
goulash volgens Magdalena Rettigova (cz)
roomgoulash (a)
rundergoulash (a)
Servische goulash (srb)
Svratka goulash (cz)
Weense Saftgoulash (a)
Tsjechische goulash (cz)
rundergoulash met vijgen (hr)
goulash uit Zlatibor (srb)
goulash uit Znojmo (cz)
recepten voor div. stoofvlees
Bosnische bonen (bih)
Bosnische pot (bih)
čobanac (hr)
rundvlees in mosterdsaus (sk)
runderwangen in rode wijn (sk)
Fisoleneintopf (a)
stoofschotel uit Hajdúság (h)
stoofschotel uit Ohrid (mk)
ossenstaart op Weense wijze (a)
pašticada (hr)
potkriza (bih)
runderlapjes met mierikswortel (cz)
rundvlees met okra (bih)
rundvlees met pruimen (bg)
Salzburger Bierfleisch (a)
vadas (rundvlees in jachtsaus) (h)
Vardarsko grne (mk)
recepten met kalfsvlees
cordon bleu (a)
djuvec met kalfsvlees en okra (bih)
kalfsbiefstuk met venkel (hr)
gevulde kalfsborst (a)
gevulde kalfsborst (hr)
Hongaarse kalfsmedaillons (h)
kalfslongen (a)
kalfsvlees “onder de klok” (hr)
kalfsgoulash (a)
Kaiser-goulash (a)
karadjordje schnitzel (srb)
kalfsvlees in koninklijke saus (mn)
kalfsvlees met okra (mn)
Pandoeren goulash (h)
gevulde pannenkoekjes (h)
pasta met pompoen en walnoten (slo)
gevulde pompoen (h)
rijstvlees uit Wenen (a)
kalfsvlees in rode wijn (mn)
kalfswangen in rode wijn (a)
Podgorički popeci (mn)
Rodope kavarma (bg)
shish kebab (bih)
spiezen (ražnjići) (hr)
turli tava (mk)
Wiener Schnitzel (a)
Zagreb steak (hr)
recepten met orgaanvlees
penssoep (bg)
penssoep (cz)
penssoep (ro)
goulash van runderhart (cz)
kalfslongen (a)