Tartaarsaus

Tartaarsaus

Tartaarsaus is natuurlijk helemaal niet typisch iets uit Centraal-Europa of de Balkan, maar het is wel onontbeerlijk bij gerechtjes die dat wel zijn, zoals de fameuze Servische Karadjordje-schnitzel, de Montenegrijnse schnitzel, Erdäpfelkrapfen of de geduchte smazak, de gefrituurde plak kaas waar de Tsjechische bierdrinker zo aan verknocht lijkt te zijn. We geven dus het recept, want tartaarsaus zelf maken is niet alleen lekkerder dan uit een potje, maat bovendien weten we dan zeker dat we geen rare dingen naar binnen zitten te lepelen.

Tartaarsaus

Tartaarsaus maak je zelf met:

200 gr. mayonaise
1 el. yoghurt
2 augurken
2 lente-uitjes
2 tl. kappertjes
1 tl. Worcestersaus
1 tl. scherpe mosterd
zout en peper

Het recept is werkelijk kinderlijk eenvoudig:

1. alles fijnhakken,

2. alles mengen,

3. tot gebruik in de koelkast zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *