Bosnische recepten      Gerechten uit de keuken van Bosnië en Herzegovina

 

Pire od bijelog graha
Puree van witte bonen

Deze romige puree van witte bonen en aardappelen is misschien niet zo heel erg goed voor de slanke lijn, maar wel overheerlijk als begeleider van een geroosterd stuk vlees. Het is in ieder geval weer eens iets anders op je zomerse bbq!

Voor deze bonenpuree hebben we nodig:
400 gr. witte bonen
400 gr. aardappelen
tijm
2 el. boter
½ dl. crème fraîche
½ dl. melk
1 el olijfolie
1 tl. vegeta of groentebouillon
zwarte peper

Week de bonen een nacht in water. De volgende dag kook je ze gaar. De aardappelen kook je in de schil. Laat ze even afkoelen en pel ze dan. Pureer de bonen en de aardappelen in een keukenmachine.

Meng de bonenpuree met een flinke snuf tijm, de boter, de room, de melk, olijfolie, vegeta (als je groentebouillon gebruikt mag er iets meer in dan een theelepel) en naar smaak vers gemalen zwarte peper. Eventueel nog wat bijspijkeren met een snuf zout.

Serveer de bonenpuree warm als bijgerecht bij geroosterd vlees.

 

Puree van witte bonen
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *