Bosnische recepten      Gerechten uit de keuken van Bosnië en Herzegovina

 

Sarajevska čorba
Soep uit Sarajevo

Dit is een al even traditionele soep als de veel bekendere begova čorba, de “soep van de Bey”, een romig kippensoepje met okra. Ook in deze soep ui Sarajevo gaan room en okra, maar de kip is hier vervangen door kalfsvlees.

In dit recept wordt het kalfsvlees in blokjes gesneden en snel rondom bruin gebakken. Dan wordt het samen met wat soepgroenten gaar gekookt. Het laatste half uurtje mag de okra erbij. De soep wordt gebonden met een mengsel van room en eierdooiers en op smaak gebracht met wat citroensap.

Soep uit Sarajevo

Voor deze soep uit Sarajevo hebben we nodig:
500 gr. kalfsvlees
100 gr. verse okra
2 el. bloem
100 gr. soepgroenten (wortel, peterseliewortel, ui)
2 eierdooiers
1 dl. room
citroensap
zout en peper

Soep uit Sarajevo
Snij het kalfsvlees in kleine blokjes. Verhit een paar el. boter in een soeppan en bak het vlees er rondom in bruin. Bestuif het met de bloem, schep het goed om en giet er dan beetje bij beetje heet water bij, laten we zeggen 1½ liter. Voeg de soepgroenten toe en kruid het met peper en zout.


Laat de soep op een heel zacht vuurtje koken tot het vlees zacht begint te worden. Nu gaan de okra’s erbij. Laat het el even rustigjes nog een klein half uurtje pruttelen, tot het vlees mooi zacht en de okra gaar is.

Soep uit Sarajevo
Klop de eierdooiers los met de room. Zet het vuur onder de soep uit. Doe een lepel hete soep bij het ei-roommengsel, roer het goed om en meng het dan door de soep. Laat het een paar minuutjes zo staan, tot de eieren de soep wat gebonden hebben.


Breng de soep uit Sarajevo op smaak met citroensap en evt. nog wat peper en zout.

 

Soep uit Sarajevo
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *