gerechten uit de keuken van Bosnië en Herzegovina
voorgerechten en soepen
soep van groene kool
kalfssoep uit Sarajevo
kippensoep met okra
Višegrad soep
gerechten met vlees
bonen met sudžuk
Bosnische bonen
Bosnische pot
ćevapčići (gehaktworstjes)
ćevapčići uit Banja Luka
ćevapčići uit Sarajevo
djuvec met kalfsvlees en okra
gehaktballetjes in witte saus
japrak (gevulde groene koolbladeren)
japrak uit Herzegovina
pljeskavica
potkriza
rundvlees met okra
shish kebab
sogan dolma (gevulde uien)
gerechten met kip
kvrguša (ovenschotel van kip)
pileći ajmokac (kippenragoût)
podvarak met kip
gerechten met vis
forel in dillesaus
snoek uit de oven
vegetarische gerechten
aardappelkoek (kljukuša)
aardappelgoulash
bonenschotel met room
izlivača (aardappelgebak)
maïsbrood met kaas
pita met aardappelen (krompirusa)
pita met kaas (sirnica)
pita met spinazie (zeljanica)
pita met pompoen (tikvenica)
popara
razljevanka
bijgerechten
bonenpuree
lepinje (pitabrood)
gebak en nagerechten
hurmašice
lokum
oliebollen (uštipci)
pompoen-walnotentaart