Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Огретен с картофи и сирене – Ogreten s kartofi i sirene
Gratin van aardappelen en sirene

Dit is een doodgewone aardappelgratin, maar dan frisser van smaak en ietsje beter voor de lijn. In dit recept gebruiken we nl. yoghurt in plaats van room.

1 kilo vastkokende aardappelen
200 gr. feta
3 eieren
2 dl. yoghurt
50 gr. geraspte harde kaas, b.v. gruyère
1 teen knoflook
olie
zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Laat ze even afkoelen, pel ze en snij ze in schijfjes.

Snij het knoflookteentje in de lengte doormidden en wrijf daarmee een ovenschotel in. Vet de schotel daarna lichtjes in met wat olie.

Verdeel de aardappelen over de ovenschaal en verkruimel er de feta overheen.

Klop de eieren los samen met de yoghurt en wat vers gemalen peper. Giet het over de aardappelen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet het in een matig warme oven (180ºC.) gedurende 25 minuten.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *