Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Картофени топчета – Kartofjeni toptsjeta
Aardappelkroketten met spek

Aardappelkroketjes, met spek omwikkeld en gebakken in de olie. Is dat nou echt Bulgaars? Ik weet het niet, maar het is wel echt lekker. Wat in ieder geval wel echt Bulgaars is, dat is de kwak stevige, frisse, dikke yoghurt die erbij wordt opgediend.

750 gr. bloemige aardappelen
2 eierdooiers
1 el. mosterd
1 el. stevige, volle yoghurt (of evt. zure room)
zout en peper
1 el. bloem
100 gr. bacon, in dunne plakjes

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Werk ze door een aardappelpers en meng ze met de mosterd, de mayonaise, zout en peper en de twee eierdooiers. Laat het mengsel in de koelkast even opstijven.

Draai er balletjes van, haal ze lichtjes door de bloem en omwikkel ze met een plakje spek, dat je vast steekt met een prikkertje.

Bak ze in ruim olie in de koekenpan.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *