Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Тиквички с кисело мляко – Tikvitsjki s kisjelo mljako
Courgette met yoghurt

Dit gerecht van courgette met yoghurt kan dienen als voorgerecht, als (onderdeel van een) lichte lunch, of als salade, bijvoorbeeld bij een buffet. De courgettes in dit smakelijke gerechtje worden door de bloem gehaald en gefrituurd, en dan opgediend met van die lekkere, dikke, vette yoghurt die op smaak is gebracht met knoflook en dille. Dit vegetarische gerechtje kan zowel warm als koud worden gegeten.

Voor deze courgette met yoghurt hebben we nodig:
1 kg. courgettes
bloem
olijfolie
½ l. yoghurt
4 tenen knoflook
zout en zwarte peper
een bosje dille

Courgette met yoghurt
Snij de courgettes in schijfjes van 3 – 4 mm. dik. Strooi er ruim zout over en leg ze een tijdje in een zeef, zodat ze wat van hun vocht verliezen. Spoel ze daarna af en dep ze droog.


Verhit de olie in een koekenpan. Haal de stukken courgette door de bloem (pas op het laatste moment, want anders wordt de bloem nat van het vocht van de courgettes en wordt het een kleffe boel!) en bak ze in een ruime hoeveelheid gloeiend hete olijfolie aan beide kanten goudbruin.

Courgette met yoghurt
Meng de yoghurt met de geraspte knoflook en de dille en kruid het met zout en peper.


Je kunt de courgettes warm serveren, overgoten met de yoghurt. Als je ze koud op tafel wil zetten, en dat is wel zo lekker op een warme zomerdag, laat de saus en de courgettes dan apart ijskoud worden in de koelkast.

 

Courgette met yoghurt
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *