Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Тиквички с кисело мляко – Tikvitsjki s kisjelo mljako
Courgette met yoghurt

De courgettes in dit smakelijke (bij)gerechtje worden door de bloem gehaald en gefrituurd, en dan opgediend met van die lekkere, dikke, vette yoghurt die op smaak is gebracht met knoflook en dille. Dit vegetarische gerechtje kan zowel warm als koud worden gegeten.

1 kg. courgettes
200 gr. bloem
2 dl. olijfolie
½ l. yoghurt
4 tenen knoflook uit de knijper
zout
een bosje dille

Snij de courgettes in ringen van 3 – 4 mm. Strooi er ruim zout over en leg ze een tijdje in een zeef, zodat ze wat van hun vocht verliezen.

Verhit de olie in een koekenpan. Haal de stukken courgette door de bloem (pas op het laatste moment, want anders wordt de bloem nat van het vocht van de courgettes en wordt het een kleffe troep!) en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Meng de yoghurt met de knoflook en de dille.

Je kunt de courgettes warm serveren, overgoten met de yoghurt. Als je ze koud op tafel wil zetten, en dat is wel zo lekker op een warme zomerdag, laat de saus en de courgettes dan apart ijskoud worden in de koelkast.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *