Gerechten uit de keuken van Bulgarije
Грах с яйца на фурна – Grakh s yaĭtsa na furna
Erwtjes met eieren uit de oven
Een smakelijk en voedzaam vegetarisch gerechtje voor de lunch is het, deze ovenschaal van erwten met eieren en yoghurt. Het wordt gekruid met het in de Bulgaarse keuken veelvuldig gebruikte bonenkruid en bestrooid met flink wat geraspte kaas. Dit ovenschaaltje is niet alleen erg smakelijk, maar bovendien ook nog eens heel snel en heel eenvoudig te maken.
Voor onze Bulgaarse erwten met eieren uit de oven hebben we nodig:
6 eieren
roomboter
1 kop (dieprvries)erwten
150 gr. kaas
zout
2 el. yoghurt
bonenkruid
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Breek de eieren in een schaal en klop ze los met het zout, 3 el. koud water, de twee el. yoghurt en een snuf bonenkruid.
Vet een kleine ovenschaal in met roomboter. Doe de erwtjes in de ovenschaal, giet er de eieren overheen en roer het eventjes door. Bestrooi het met de kaas en laat het een kwartier bakken in de oven.