Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Печани ябълки – Petsjeni jablki s orechi i stafidi
Gebakken appels met noten en rozijnen

Dit nagerechtje van gebakken appels met noten en rozijnen zijn eenvoudig te maken en lekker om te eten en ze zien er ook nog eens bijzonder feestelijk uit. We snijden de appels doormidden en hollen ze uit. Toegegeven, dat is een beetje werk, maar dat is dan ook zo’n beetje alles wat je hoeft te doen. De appelhelften vullen we met in wat rum geweekte rozijnen, gemalen walnoten, citroenzeste en een paar lepels poedersuiker. Dan gaan ze de oven in en mogen er pas weer uit als ze goubruin gebakken zijn. Dat zie je niet alleen, maar dat ruik je ook aan de heerlijke geur die zich door je keukentje zal verspreiden.

Gebakken appels met noten en rozijnen maak je met:
4 appels
1 kop rozijnen
1 kop gehakte walnoten
1 dl. rum
2 el. citroenschil
8 el. poedersuiker

Gebakken appels met noten en rozijnen
Verwarm de oven voor op 175ºC.


Week de rozijnen in de rum, minstens een kwartier lang.

Gebakken appels met noten en rozijnen
Snij de appels in twee helften en hol ze uit. Vul ze met een mengsel van gemalen walnoten en geweekte rozijnen, de citroenschilletjes en het poedersuiker. Bak ze in een matig warme oven goudbruin.

 


download dit recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *