Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Яйца по панагюрски – Yaitsa po panagyurski
Panagyurishte eieren

Dit traditionele gerechtje van gepocheerde eieren met yoghurt ontleent zijn naam aan het historische stadje Panagyurishte. Niet alleen bekend vanwege de eieren, maar vooral door de ontdekking van een spectaculaire goudschat uit de 3e eeuw voor Christus.

Panagyurishte eieren

Voor één portie van deze Panagyurishte eieren hebben we nodig:
3 eieren
1 kop dikke yoghurt
1 el. olie
1 snuf paprikapoeder
zout
2 el. azijn
1 teen knoflook

Eerst pocheer je de eieren. Hoe je dat het beste doet lees je op deze pagina.

Knijp de knoflook uit boven de yoghurt en meng het samen met een heel klein beetje zout. Giet het over de eieren.

Verhit de olie in een klein pannetje en strooi er het paprikapoeder overheen. Goed doorroeren en meteen weer van het vuur af halen, anders verbrand het. Giet de olie over de yoghurt en serveer meteen.

Smakelijk!

 

Panagyurishte eieren
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *