Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Яйца по панагюрски – Yaitsa po panagyurski
Panagyurishte eieren

Dit traditionele gerechtje van gepocheerde eieren met yoghurt ontleent zijn naam aan het historische stadje Panagyurishte. Niet alleen bekend vanwege de eieren, maar vooral door de ontdekking van een spectaculaire goudschat uit de 3e eeuw voor Christus.

Panagyurishte eieren

Voor één portie van deze Panagyurishte eieren hebben we nodig:
3 eieren
1 kop dikke yoghurt
1 el. olie
1 snuf paprikapoeder
zout
2 el. azijn
1 teen knoflook

Zet een liter water op in een steelpannetje en breng het aan de kook. Als het kookt doe je er de azijn bij en een flinke snuf zout. Breek nu de eieren een voor een boven het water. Laat ze 3 tot 5 minuten koken, afhankelijk van hoe vloeibaar je je eieren wilt. Haal ze er met een schuimspaan uit, laat even afdruipen en leg ze op een bord.

Knijp de knoflook uit boven de yoghurt en meng het samen met een heel klein beetje zout. Giet het over de eieren.

Verhit de olie in een klein pannetje en strooi er het paprikapoeder overheen. Goed doorroeren en meteen weer van het vuur af halen, anders verbrand het. Giet de olie over de yoghurt en serveer meteen.

Smakelijk!

 

Panagyurishte eieren
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *