Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Печена тиква – Petsjena tikva
Geroosterde pompoen

Een doodsimpel maar onweerstaanbaar lekker nagerechtje van geroosterde pompoen met honing en walnoten.

1 kg. pompoen
5 el. honing
½ kopje grof gehakte walnoten
1 kop melk
1 kop water

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Schil de pompoen en snij ze in stukken ter grootte van een luciferdoosje. Leg ze in een heel lichtjes ingevette ovenschaal, giet er 1 kop melk en 1 kop water bij. Schuif het in de hete oven en bak tot het vocht tot de helft is verdampt.

Lepel de honing over de pompoenstukken en sprenkel er de gehakte walnoten overheen. Zet het terug de oven in en laat het verder bakken tot de walnoten mooi goudbruin geroosterd zijn.

Eventueel voor het serveren nog bestrooien met een beetje poedersuiker.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *