Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Печена тиква – Petsjena tikva
Geroosterde pompoen

Een doodsimpel maar onweerstaanbaar lekker nagerechtje van in de oven geroosterde pompoen met honing en walnoten.

Geroosterde pompoen

Voor dit dessert van geroosterde pompoen met honing en walnoten hebben we nodig:
1 kg. pompoen
5 el. honing
½ kopje grof gehakte walnoten
1 kop melk
1 kop water

Geroosterde pompoen
Verwarm de oven voor op 200ºC.


Schil de pompoen en snij ze in stukken ter grootte van een luciferdoosje. Leg ze in een heel lichtjes ingevette ovenschaal, giet er 1 kop melk en 1 kop water bij. Schuif het in de hete oven en bak tot het vocht tot de helft is verdampt.

Geroosterde pompoen
Lepel de honing over de pompoenstukken en sprenkel er de gehakte walnoten overheen. Zet het terug de oven in en laat het verder bakken tot de walnoten mooi goudbruin geroosterd zijn.


Bestrooi de blokjes pompoen voor het serveren met een beetje poedersuiker.

 


download dit recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *