Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Пълнени патладжани – Plneni patladzjani
Gevulde aubergines

In dit vegetarische recept worden de aubergines nu eens niet gevuld met gehakt, maar met een mengsel van het eigen vruchtvlees, uien, worteltjes, tomaten en selderij. Het wordt gekruid met knoflook en gebakken in de oven. Je kunt de gevulde aubergines zowel warm als koud eten. Versier ze met een schijfje citroen en een lekkere klodder romige volvette yoghurt.

4 el. olie
4 aubergines van gemiddelde grootte
2 uien, fijn gehakt
2 worteltjes
1 stengel selderij
4 tenen knoflook
4 tomaten, fijn gehakt
een laurierblad
1 el. verse peterselie
2 el. broodkruim (paneermeel mag ook)
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Verwarm de olie in een koekenpan en laat daarin de uien kleuren, zachtjes, 5 minuutjes.

Snij ondertussen de aubergines in de lengte doormidden en haal er met een lepel het vlees uit. Maar voorzichtig: de schil moet heel blijven.

Hak het vruchtvlees aan stukken en doe het bij de uien. Draai het vuur hoog en bak het vijf minuten. Blijven roeren, anders brand het aan en dan moeten we alsnog naar de Chinees.

Doe er de worteltjes, de selder, de tomaten, de knoflook en het laurierblad bij. Kruiden met zout en peper, niet te zuinig. Bak het nog eens vijf minuten.

Leg de huid van de aubergines in een ingevette ovenschaal naast elkaar en vul ze met het groentemengsel. Besprenkel het met het broodkruim. Bak het 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *