Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Пълнени гъби с кашкавал – Pŭlneni gŭbi s kashkaval
Gevulde champignons

Deze met kaas gevulde champignons kunnen dienen als voorgerecht, als onderdeel van een “meze”, of als bijgerecht bij een stuk vlees. Het is een uiterst simpel recept. De meest traditionele vulling is die met kashkaval, waarmee gewone “gele” kaas bedoeld word, dus zeg maar jonge Goudse of zoiets. De kaas kun je eventueel kruiden met wat tijm of munt.

Gevulde champignons

Dit is geen recept waarbij het zinnig is om hoeveelheden aan te geven. Neem een paar champignons per persoon, afhankelijk van de grootte; de hoeveelheid boter en kaas hangt daar natuurlijk van af.

Voor onze Bulgaarse gevulde champignons hebben we nodig:
grote champignons
boter
geraspte kaas
zwarte peper
evt. tijm of munt

Gevulde champignons
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Gevulde champignons
Maak de champignons schoon en breek de steeltjes eruit. Bestrijk de binnenkant van de champignons goed met de boter, kruid ze met wat vers gemalen peper. Als je tijm of munt wil gebruiken meng je dat -naar smaak- door de geraspte kaas. Leg de champignons naast elkaar op een bakblik en vul ze met de kaas. Als je een scheut water in het blik giet, dan zullen de champignons wat minder verschrompelen in de oven.

Gevulde champignons
Zet de champignons in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 20 minuten tot de kaas goudbruin gesmolten is.

 

Gevulde champignons
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *