Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Пълнени калмари – Plneni kalmari s kasjkaval
Gevulde inktvis met kaas

Inktivissen uit de Zwarte Zee. In Bulgarije eten ze het graag, en ze zijn er creatief in het bedenken van allerlei manieren om ze klaar te maken. De gefrituurde inktvisringen, die kennen we zo onderhand wel. Tijd voor iets anders. Tijd voor gevulde inktvis!

Met inktvisjes is het net als met rundvlees: òf je bakt het snel, òf je neemt er uitgebreid de tijd voor. Met alles wat je er tussenin doet worden ze taai als rubber. In dit recept blancheren we de inktvisjes kort en bakken ze dan op hoog vuur rondom bruin. Ga snel te werk, anders zit je straks met kaas gevulde kauwgumpjes en een paar lelijke gezichten aan tafel.

800 gr. schoongemaakte pijlinktvis
3 eieren
100 gr. roomkaas
150 gr. geraspte kaas
1 tl. zout
2 el. bloem
olie
verse dille

Blancheer de schoongemaakte inktvisjes* 2 minuten in ruim kokend gezouten water. Niet langer, anders worden ze taai.

*Hoe je inktvissen schoonmaakt lees je hier.

Meng de geraspte kaas met de roomkaas met de losgeklopte eieren. Vul de inktvisjes met het mengsel, maar prop ze niet te vol, anders scheuren ze tijdens het bakken. Maak ze dicht met een prikkertje. Verhit een laag olie in een koekenpan. Rol de inktvissen door de bloem en bak ze snel in de hete olie rondom bruin.

Bestrooi ze voor het opdienen met de verse gehakte dille. Zet ze op tafel met een frisse salade.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *