Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Канелен кекс – Kanelen keks s orechi i jablki
Kaneelcake met noten en appels

Een simpel recept voor een heerlijke cake van eieren en yoghurt, appels, walnoten en kaneel.

3 eieren
600 gr. bloem
1 dl. olie
250 gr. suiker
400 gr. yoghurt
300 gr. appels, geraspt
100 gr. walnoten, gemalen
1 el. kaneel
1 tl. bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Doe de suiker in een kom, breek de eieren erboven en klop tot het mengsel wit wordt. Roer er vervolgens de olie en de yoghurt door. Zeef er het meel boven (om klonters te voorkomen) en strooi er het bakpoeder bij. Roer het mengsel tot een glad deeg. Daar gaan er de geraspte appels, gemalen walnoten en de kaneel bij. Meng het allemaal goed.

Vet een cakevorm in met boter en bestuif het met wat bloem. Giet het deegmengsel erin en schuif het in de voorverwarmde oven. 45 minuten, dan moet het goed zijn.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *