Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Кюфтета – Kjoefteta
Gehaktballen

De beroemde Bulgaarse gehaktballen. Ze verschillen eigenlijk in niets van de Nederlandse, behalve de kruiden.

Kyufteta

1 pond gehakt
1 ui
1 ei
50 ml. water
1 el. paneermeel
1 tl. verse peterselie
½ tl. karwijzaad, gemalen
½ tl. bonenkruid
zout en peper
olie voor het bakken

Hak de ui zo fijn mogelijk, of rasp hem. Meng het in een kom met het vlees, peterselie, karwij, bonenkruid, paneermeel, ei, peper en zout. Kneed het goed door, zo’n 10 minuten. Dek de kom af en zet hem ten minste een half uur in de koelkast.

Maak nu met vochtige handen afgeplatte ballen van het gehakt. Zorg dat ze goed gesloten zijn. Verhit een paar lepels olie in een pan en bak de kjoefteta aan beide kanten goudbruin. Roosteren op een hete gril kan ook. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Lekker met b.v. kyopoolu, lutenitsa, of met deze bijzondere saus voor geroosterd vlees.

Nog meer gehaktballen?
Bulgaarse gevulde gehaktballen
Servische gehaktballetjes in pittige saus
Gehaktballen uit Moldavië
Gehaktballen uit Hongarije
Tsjechische gehaktballen met zuurkool
Tsjechische gehaktballetjes in tomatensaus
Hollandse schnitzel, uit Tsjechië

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *