Bulgaarse recepten       Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Тиква с орехи и сирене – Tikva s orekhi i sirene
Pompoen met noten en kaas

Dit vegetarische gerechtje van met feta en walnoten gevulde pompoen is ideaal voor als je gasten hebt. Het ziet er fraai uit, het smaakt voortreffelijk, je hoeft er niet veel voor in huis te halen, het is kinderlijk eenvoudig om te maken en -last but not least- je kunt het helemaal voorbereiden zodat je het, als het moment suprême is aangebroken, alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Pompoen met noten en kaas

Voor deze gevulde pompoen met noten en kaas hebben we per persoon niet méér nodig dan:
1 kleine Hokkaido pompoen van 200 – 250 gr.
100 gr. sirene (= feta, maar dan in de meeste gevallen van koemelk)
3 el. walnoten

Pompoen met noten en kaas
Verwarm de oven voor op 180ºC.


Snij van de pompoenen een “deksel” af. Schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Zet de pompoenen zonder deksel in een ovenschaal. Doe een paar eetlepels water in de vorm en zet ze een kwartier in de hete oven.

Pompoen met noten en kaas
Ondertussen hak je de walnoten klein. Laat ze in een koekenpan -zonder vet- heel even roosteren tot ze gaan geuren. Verbrokkel de feta en meng het met de walnoten. Met dat mengsel vul je de pompoenen. Doe opnieuw een paar lepels water bij de pompoenen in de schaal en zet het terug in de oven. Bak de gevulde pompoenen een goed half uur tot drie kwartier.

 


download dit recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.