Bulgaarse recepten       Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

тиква с орехи и сирене
Pompoen met noten en kaas

Dit vegetarische gerechtje van met feta en walnoten gevulde pompoen is ideaal voor als je gasten hebt. Het ziet er fraai uit, het smaakt voortreffelijk, het is kinderlijk eenvoudig om te maken en -last but not least- je kunt het helemaal voorbereiden zodat je het, als het moment gekomen is, alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Pompoen met noten en kaas

per persoon hebben we nodig:
1 kleine Hokkaido pompoen van 200 – 250 gr.
100 gr. feta
3 el. walnoten

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snij van de pompoenen een “deksel” af. Schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Zet de pompoenen zonder deksel in een ovenschaal. Doe een paar eetlepels water in de vorm en zet ze een kwartier in de hete oven.

Ondertussen hak je de walnoten klein. Laat ze in een koekenpan -zonder vet- heel even roosteren tot ze gaan geuren. Verbrokkel de feta en meng het met de walnoten. Met dat mengsel vul je de pompoenen. Doe opnieuw een paar lepels water bij de pompoenen in de schaal en zet het terug in de oven. Bak de gevulde pompoenen een goed half uur tot drie kwartier.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *