Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Супа от тиква – Soepa ot tikva
Pompoensoep

Pompoensoep is altijd heerlijk. In deze Bulgaarse versie gaan er ook nog eens melk en walnoten in. De soep wordt gebonden met boter.

750 gr. pompoen
½ l. melk
100 gr. gemalen (wal)noten
zout
60 gr. ijskoude boter, in klontjes gesneden

Schil de pompoen, verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een grote pan en giet er zoveel water bij dat het net onder staat. Breng het aan de kook en laat het rustig koken tot de stukjes pompoen zacht zijn.

Pureer de soep met een staafmixer. Doe er de melk bij, de gemalen noten en zout naar smaak. Breng het opnieuw aan de kook. Haal de pompoensoep dan meteen van het vuur en klop er de klontjes ijskoude boter doorheen.

Je kunt de soep evt. nog opleuken met een lepel room. Lekker met een stukje brood.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *