Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Тиквеник – Tikvenik
Pompoenstrudel

Het is net appelstrudel, maar dan van pompoen en noten. Een bijzonder smakelijke klassieker uit de Bulgaarse keuken.

Voor deze tikvenik of pompoenstrudel hebben we nodig:
4 vellen filodeeg
400 gr. pompoen
60 gr. noten (naar keus), fijngehakt
50 gr. poedersuiker
4 eetlepels (zonnebloem)olie
1 zakje vanillesuiker
½ theelepel kaneelpoeder

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Rasp het pompoenvlees en bak het zo’n 5 minuutjes in een pan in 2 el. olie. Schud het regelmatig om.

Pak een grote schaal. Meng er de pompoen in met de gehakte noten, de suiker, de vanillesuiker en het kaneelpoeder.

Spreid een vel filodeeg uit op een werkblad. Bevochtig het met een el. olie. Leg een tweede vel daarop. Spreid de helft van de vulling uit over het deeg. Neem de vellen deeg aan de smalle kant en rol ze voorzichtig op.

Maak met de andere twee vellen deeg en de rest van de vulling een tweede rol op dezelfde manier. Snij dan elke rol doormidden, in twee gelijke delen.

Leg ze op een beboterde bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *