Bulgaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Bulgarije

 

Сос за месо с ядки – Sos za meso s jadki
Vleessaus met noten

Een heel simpel, maar heel lekker sausje voor over het vlees. Kan met of zonder de champignons.

½ kopje (½ dl.) fijngehakte amandelen
½ kopje (½ dl.) fijngehakte pinda’s
1 glas witte wijn
1 kleine ui
1 – 2 tenen knoflook
zwarte peper en zout
evt. champignons

Hak de ui fijn en bak hem goudbruin in wat boter of olie. Hak de tenen knoflook fijn. Die mogen het laatste minuutje meebakken. Doe er dan de wijn bij en breng het aan de kook. Dan gaan de gehakte noten erbij en wat zout en peper naar smaak. Laat de zaak inkoken tot je een beetje een dik sausje hebt.

O ja, de champignons: als je die erin wil dan bak je ze apart. Zorg dat ze zoveel mogelijk vocht verliezen en laat dat helemaal verdampen. Dan pas mogen ze bij de saus.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *