Hongaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Zöldbabgulyás
Goulash van sperziebonen

Bij Hongaarse goulash denken we meteen aan rundvlees, maar varkensvlees werd -en wordt- in Hongarije veel meer gegeten, getuige de onverwoestbaar populaire klassiekers zoals bijvoorbeeld het van knoflook vergeven brassói aprópecsenye, de overvloedig gepeperde borsos tokány of de -misschien nog bekendere- Székely goulash, de ook in de buurlanden mateloos populaire goulash van varkensvlees en zuurkool. Ook in deze goulash gaat varkensvlees. Samen met de aardappelen, de sperziebonen, paprika’s en tomaten staat dit recept garant voor een uiterst voedzame en zeer smakelijke maaltijd.

Goulash van sperziebonen

Voor deze Hongaarse goulash van sperziebonen hebben we nodig:
50 gr. gerookt spek
1 ui
500 gr. varkensvlees
1 tl. scherp paprikapoeder
zout
500 gr. sperziebonen
500 gr. aardappelen
2 vleestomaten
2 paprika’s
1 kopje yoghurt
1 el. bloem
peterselie

Goulash van sperziebonen
Snij het spek in kleine blokjes en snipper de ui. Bak ze samen in een klein beetje olie tot de ui glazig is. Dan draai je het vuur hoog en gaat het in niet te kleine blokjes gesneden varkensvlees erbij. Bak het al omscheppend aan alle kanten snel bruin.

Goulash van sperziebonen
Haal de pan van het vuur en roer het paprikapoeder erdoor. Blus het af met een glas water en zet het terug op het vuur. Laat het vlees met de deksel op de pan heel zachtjes stoven tot het half zacht is.

goulash Alle recepten voor GOULASH

Ondertussen maak je de sperzieboontjes schoon en schil je de aardappelen. De boontjes snij je doormidden, de aardappelen in blokjes. De tomaten hak je aan stukken en de paprika’s snij je in reepjes. Dat gaat allemaal bij de goulash, samen met zoveel water dat het vlees en de groenten er nog net bovenuit steken. Breng de goulash opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat het zachtjes gaar stoven.

Goulash van sperziebonen
Meng de lepel bloem met de yoghurt. Die roer je door de goulash om het vocht wat te binden. Laat het nog heel eventjes doorpruttelen.

 


download dit recept

Eén reactie op “Goulash van sperziebonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *