Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Rahmgulasch
Roomgoulash

Deze milde, elegante roomgoulash wordt gemaakt van rundvlees, witte wijn en champignons. De saus wordt op het laatst gebonden met flink wat room waar een lepel bloem door is gemengd. Een eenvoudig recept met een meer dan smakelijk resultaat. Lekker met b.v. spätzle of serviettenknödel.

Roomgoulash

600 gr. rundvlees
2 uien
1 el. zoet paprikapoeder
zout
½ l. witte wijn
2 tenen knoflook
200 gr. champignons
1 el. bloem
2 dl. room

Roomgoulash
Verhit wat vet in een pan en braad daarin het vlees rondom krachtig aan. Haal het uit de pan en leg het even apart.


Zet het vuur laag en bak de gesnipperde uien in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn. De laatste 2 – 3 minuten mogen de fijngehakte tenen knoflook meedoen. Strooi er van het vuur af het paprikapoeder over en blus het meteen af met de witte wijn. Breng het aan de kook en doe het vlees weer in de pan. Is de wijn niet voldoende om het vlees te bedekken, vul het dan aan met heet water.

Roomgoulash
Laat de goulash rustig stoven tot het vlees gaar en zacht is. Snij de champignons in schijfjes. Die gaan er op het laatst bij. Meng in een kopje de room met een eetlepel bloem en roer dat door de goulash. Laat het nog eens een tien minuutjes gaan, tot de saus mooi dik wordt.


Dien de roomgoulash op met bijvoorbeeld spätzle, serviettenknödel, rijst of frieten.

goulashOostenrijkse recepten voor Goulash

 

Roomgoulash
download dit recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *