Gerechten uit de keuken van Oostenrijk
Rahmgulasch
Roomgoulash
Deze milde, elegante roomgoulash wordt gemaakt van rundvlees, witte wijn en champignons. De saus wordt op het laatst gebonden met flink wat room waar een lepel bloem door is gemengd. Een eenvoudig recept met een meer dan smakelijk resultaat. Lekker met b.v. spätzle of serviettenknödel.
600 gr. rundvlees
2 uien
1 el. zoet paprikapoeder
zout
½ l. witte wijn
2 tenen knoflook
200 gr. champignons
1 el. bloem
2 dl. room
Verhit wat vet in een pan en braad daarin het vlees rondom krachtig aan. Haal het uit de pan en leg het even apart.
Zet het vuur laag en bak de gesnipperde uien in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn. De laatste 2 – 3 minuten mogen de fijngehakte tenen knoflook meedoen. Strooi er van het vuur af het paprikapoeder over en blus het meteen af met de witte wijn. Breng het aan de kook en doe het vlees weer in de pan. Is de wijn niet voldoende om het vlees te bedekken, vul het dan aan met heet water.
Laat de goulash rustig stoven tot het vlees gaar en zacht is. Snij de champignons in schijfjes. Die gaan er op het laatst bij. Meng in een kopje de room met een eetlepel bloem en roer dat door de goulash. Laat het nog eens een tien minuutjes gaan, tot de saus mooi dik wordt.
Dien de roomgoulash op met bijvoorbeeld spätzle, serviettenknödel, rijst of frieten.
Oostenrijkse recepten voor Goulash