Gerechten uit de keuken van Hongarije
Eperleves
Aardbeiensoep
In Hongarije zijn koude vruchtensoepen niet weg te denken uit het zomerse menu, zoals appelsoep, kersensoep of deze aardbeiensoep. Heerlijk als lichte zomerse lunch of als verfrissend voorgerechtje, maar ook als dessert is deze koude vruchtensoep altijd een succes.
Voor deze Hongaarse aardbeiensoep heb je nodig:
500 gr. aardbeien
5 dl. melk
2 dl. crème fraîche
suiker naar smaak
Het recept voor deze aardbeiensoep is kinderlijk eenvoudig.
Haal de steeltjes van de aardbeien, was ze onder koud water en dep ze goed droog. De helft van de aardbeien pureer je in een keukenmachine. De andere helft snij je in plakjes.
Meng de gepureerde aardbeien met de melk en meng er dan zoveel van de crème fraîche onder tot je aardbeiensoep een gewenste dikte heeft. Doe er suiker naar smaak bij, roer er de plakjes aardbeien door en zet het in de koelkast om ijs- en ijskoud te worden.
Serveer deze Hongaarse aardbeiensoep met een mooie dot room erop.