Gerechten uit de keuken van Hongarije
Padlizsánkrém tejfölösen
Romige auberginecrème
Deze romige puree van aubergine is heerlijk op een verse snee brood. Misschien als onderdeel van een lichte zomerse lunch of anders wat later op de dag, als hapje bij het biertje of het borreltje. Het recept is kinderlijk eenvoudig. De aubergines worden in de oven gebakken. Dan haal je het vruchtvlees uit de schil, maakt het fijn en mengt het met geraspte knoflook en ui. Room erdoor en kruiden met zout en peper. Klaar. Een uurtje in de koelkast en het is klaar om op een stukje brood te smeren.
Voor deze aubergine met room hebben we nodig:
2 kleine aubergines
2 teentjes knoflook
1 kleine rode ui
2 el. zure room
zout en peper
Bak de aubergines 30 tot 40 minuten in een hete oven (200ºC.), tot de huid blaren gaat trekken. Laat ze even rusten, snij ze dan doormidden en haal het vruchtvlees uit de schil. Dat doe je in een kom.
Rasp de tenen knoflook en de ui. Meng dat door de aubergine. Kruid het met zout en peper en meng er de room onder. Zet het in de koelkast.
Deze aubergine met room eet je goed gekoeld op een stuk witbrood met wat ragfijn gesneden rode ui erover.