Hongaarse recepten       Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Padlizsánkrém tejfölösen
Romige auberginecrème

Deze romige puree van aubergine is heerlijk op een verse snee brood. Misschien als onderdeel van een lichte zomerse lunch of anders wat later op de dag, bij het biertje of het borreltje.

Aubergine-crème

2 kleine aubergines
2 teentjes knoflook
1 kleine rode ui
2 el. zure room
zout en peper

Bak de aubergines 30 tot 40 minuten in een hete oven (200ºC.), tot de huid blaren gaat trekken. Laat ze even rusten, snij ze dan doormidden en haal het vruchtvlees uit de schil. Dat doe je in een kom.

Rasp de tenen knoflook en de ui. Meng dat door de aubergine. Kruid het met zout en peper en meng er de room onder. Zet het in de koelkast.

Aubergine-crème

Deze aubergine-puree eet je goed gekoeld op een stuk witbrood met wat ragfijn gesneden rode ui erover.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *