Hongaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Egészben sült süllő
Hele gebakken snoekbaars

Snoekbaars, ook wel bekend onder de naam zander, is een roofvis, en zoals de meeste roofvissen is het een uiterst smakelijke vis. Je hoeft er dan ook niet veel aan te doen om er een maaltje van te maken om je vingers bij op te eten. Ook voor dit recept voor snoekbaars hebben we niet veel nodig: alleen wat zout, peper, citroensap en paneermeel. Daarmee bakken we de snoekbaarzen in hun geheel in een ruime hoeveelheid olie. Daarvoor gebruik je het beste een neutraal smakende olie zoals maïs- of arachideolie. Dien de snoekbaars op met peterselieaardappelen en een eenvoudige groene salade en je hebt een maaltje om er je vingers bij op te eten.

Deze snoekbaars eten we met behulp van wat mayonaise waar we wat zure room en een flinke snuf peper door hebben gemengd. Maak die mayonaise bij voorkeur zelf. Dat is simpel, dat is lekker en dan weet je ook zeker dat er geen rare spullen in zitten.

Gebakken snoekbaars

Voor dit recept voor gebakken snoekbaars hebben we p.p. nodig:
1 kleine snoekbaars
zout
peper
citroensap
paneermeel
olie

mayonaise
zure room

Deze gebakken snoekbaars maak je zo:

Gebakken snoekbaars
Maak de vissen schoon (of vraag de visboer dat te doen) maar laat kop en staart er aan. Was ze, dep ze droog en kruid ze, vooral in de buikholte, met zout en flink wat peper. Besprenkel de snoekbaarzen met citroensap, rol ze lichtjes door het paneermeel en bak ze aan beide zijden mooi goudbruin in een ruime hoeveelheid hete olie.


Meng de (zelfgemaakte) mayonaise met de zure room (twee lepels mayo op 1 lepel room), kruid het royaal met peper en evt. nog wat zout.


Serveer de snoekbaars met de romige mayonaise en gebakken aardappelen of peterselieaardappelen. Dat zijn gekookte aardappelen die zijn besprenkeld met gesmolten boter en verse gehakte peterselie.

 

Gebakken snoekbaars
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *