Gerechten uit de keuken van Hongarije
Csirkemáj sajtos bundában
Kippenlever in kaasbeslag
Kippenlever is spotgoedkoop en razend gezond. Of het ook erg lekker is, is voor veel mensen een punt van discussie, met name vanwege de ietwat bittere smaak. Dat probleem is echter heel goed te verhelpen door de levertjes te marineren in een mengsel van melk, zout en knoflook. Als ze daarna dan ook nog gefrituurd worden in een beslagje van melk en eieren met lekker veel geraspte kaas, dan hebben we een gerechtje om de vingertjes bij op te eten. Lekker met een frisse groene salade en rizi-bizi of een flinke lepel aardappelpuree.
Liever toch geen lever? Dit recept is ook uitstekend te maken met in stukjes gesneden kipfilet.
Kippenlever in kaasbeslag
Voor het marineren van de kippenlever hebben we nodig:
6-8 kippenlevers
3 dl. melk
1 tl. zout
2 tenen knoflook
voor het kaasbeslag:
2 eieren
zout en peper
2-3 dl. melk
bloem
100 gr. geraspte kaas
en voor het bakken:
bloem
(frituur)olie
Maak de levers schoon: snij alle zeentjes en vliesjes weg, spoel ze onder de koude kraan en dep ze droog. Meng de melk met het zout en de geperste knoflooktenen, leg de kippenlevers erin en laat ze zo een paar uur in de koelkast staan.
Klop in een kom de eieren los. Voeg zout en peper toe, de melk en zoveel bloem als nodig is om een dik pannenkoekenbeslag te maken. Ten slotte meng je er de geraspte kaas doorheen.
Haal de levers uit de melk, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Haal ze door de bloem, dan door het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin.
Laat de kippenlever in kaaslbeslag even uitlekken op keukenpapier en dien ze op met b.v. rizi-bizi of puree.