Hongaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Uborkasaláta
Komkommersalade

Even klassiek als verfrissend is deze zomerse komkommersalade. Een simpel recept, waarbij met een ferme lepel zout het vocht aan de komkommer wordt onttrokken. Dat vocht gieten we -samen met het meeste zout- af, en de uitgelekte schijfjes komkommer maken we aan met azijn en suiker. Het is bijna snoepgoed, zo lekker.

Komkommer salade

voor onze komkommersalade hebben we nodig:
1 komkommer
1 el. zout
1 teen knoflook
1 el. suiker (of meer, naar smaak)
1 el. wijnazijn

zwarte peper
paprikapoeder
zure room

Schil de komkommer en snij hem op een mandoline in flinterdunne plakjes. Meng het met het zout en de geraspte knoflook en zet het een uurtje in de koelkast, tot de komkommer aardig wat vocht heeft verloren.

Giet het vocht af. Meng nu de suiker met de azijn en schep het door de salade. Zet het een kwartiertje terug in de koelkast.

Kruid de komkommersalade met vers gemalen zwarte peper en schep het nog eens om. Bestrooi het met paprikapoeder. Als je het heel traditioneel wil doen garneer je de salade ook nog eens met een dot zure room.

 

Komkommer salade
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *