Hongaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Karalábéleves
Roomsoep van koolrabi

Koolrabi is een groente die bij ons niet zo erg populair is. Jammer, want het is onwaarschijnlijk gezond (heb ik me laten wijsmaken) en het is erg lekker (weet ik uit ervaring).
Hier is een klassieker uit de Hongaarse keuken: een heerlijke romige soep van deze lekkere en gezonde koolrabi. Zo komen we de winter wel door.

Koolrabisoep

Voor onze Hongaarse soep van koolrabi hebben we nodig:
1 ui
1 pond koolrabi, geschild en in blokjes
2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
½ l. groentebouillon
2 dl. room
1 laurierblad
olie
zout en peper

De ui pel je en snij je fijn. Fruit de ui aan in een beetje olie in een grote (soep)pan. Ondertussen schil je koolrabi en de aardappelen en snij je ze in blokjes. Als de ui glazig wordt gaan de stukjes koolrabi erbij. Bak ze twee minuutjes mee.

Doe nu de groentebouillon, het laurierblad en de stukjes aardappel in de pan. Breng het aan de kook, kruid het met peper en zout en laat het afgedekt zachtjes pruttelen tot de koolrabi en de aardappelen zacht zijn. Dat duurt zo ongeveer een half uurtje.

Haal het laurierblad nu uit de pan. Dat kan weg. Pureer de soep met een staafmixer. Roer er de room door en breng het opnieuw aan de kook. Eventjes laten doorkoken, dan afproeven op peper en zout en serveren met een lekker stuk knapperig brood.

Koolrabisoep

 

Koolrabisoep
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *