Hongaarse recepten     Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Tejfölös sült csuka
Gebakken snoek met zure room

Deze snoekfilet wordt samen met wat groenten in de oven gebakken onder een jasje van zure room, kaas en paneermeel. Lekker met aardappeltjes, gekookt of gebakken.

1 pondje filet van snoek
3 el. boter
1 ui
1 groene paprika
1 stengel bleekselderij
2 – 3 grote vleestomaten
2 dl. zure room
harde kaas
paneermeel
boter
vet
zout

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snipper de ui en snij de paprika en de stengel bleekselderij in stukjes. Smelt de boter in een pan en bak daarin de groenten tot ze gaar zijn.

Ondertussen haal je de velletjes van de tomaten (inkruisen en even onderdompelen in kokend water). Hak ze in stukken. Dat gaat bij de groenten. Laat het zachtjes sudderen tot het vocht uit de tomaten zo ongeveer verdampt is.

De schoongemaakt snoekfilet leg je in een ingevette ovenschaal. Schik de groenten er om heen. Kruid het allemaal met zout en giet de room er over. Rasp de kaas over de vis, bestrooi het met het paneermeel en besprenkel het met een beetje gesmolten boter.

Schuif de snoek de oven in en bak hem in 30 minuten gaar.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *