Gerechten uit de keuken van Hongarije
Tejfölös sült csuka
Gebakken snoek met zure room
Deze filets van snoek worden samen met wat groenten in de oven gebakken met op een bedje van ui, paprika en bleekselderij, toegedekt met een tongstrelend dekentje van zure room, kaas en paneermeel. Het is een vrij eenvoudig recept waarbij alleen het voorbereiden van de groenten een klein beetje moeite vragen, maar waarin verder de oven de rest van het werk voor zijn rekening neemt. Snoek met zure room is lekker met aardappeltjes, gekookt of gebakken. Ook met andere soorten vis is dit een zeer smakelijke bereidingswijze.
Voor dit recept voor snoek met zure room hebben we nodig:
1 pondje filet van snoek
3 el. boter
1 ui
1 groene paprika
1 stengel bleekselderij
2 – 3 grote vleestomaten
2 dl. zure room
harde kaas
paneermeel
boter
vet
zout
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snipper de ui en snij de paprika en de stengel bleekselderij in stukjes. Smelt de boter in een pan en bak daarin de groenten tot ze gaar zijn.
Ondertussen haal je de velletjes van de tomaten (inkruisen en even onderdompelen in kokend water). Hak ze in stukken. Dat gaat bij de groenten. Laat het zachtjes sudderen tot het vocht uit de tomaten zo ongeveer verdampt is.
De schoongemaakt snoekfilet leg je in een ingevette ovenschaal. Schik de groenten er om heen. Kruid het allemaal met zout en giet de room er over. Rasp de kaas over de vis, bestrooi het met het paneermeel en besprenkel het met een beetje gesmolten boter.
Schuif de snoek de oven in en bak hem in 30 minuten gaar.
Zoals in zo ongeveer alle recepten voor snoek kan de vis ook in dit recept vervangen worden door die andere niet te versmaden roofvis uit de zoete wateren: de snoekbaars, a.k.a. zander.
beste !!! kan dit gerecht met een volledige snoek ook of moet de vis gefileerd zijn !! ziet er mij inderdaad een smakelijk gerecht uit ga ik zeker proberen !!!