Hongaarse recepten      Gerechten uit de keuken van Hongarije

 

Fogasfilé hagymamártással
Snoekbaarsfilet met uiensaus

Zoals alle roofvissen hebben snoekbaarzen uiterst smakelijk vlees. In dit Hongaarse recept worden de filets van de vis kort gebakken en opgediend in een romige uiensaus, gekruid met paprika en dille. Simpel, snel klaar en vooral erg lekker.

4 grote filets van snoekbaars
1 tl. dille
2 dl. melk
1 mespuntje scherp paprikapoeder
2 el. zoet (mild) paprikapoeder
1 grote ui (200 gr.)
2 el. boter
1 el. citroensap
zout en peper
4 el. zure room

Smeer de snoekbaarsfilets in met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een pan en braad de filets kort aan. Haal ze uit de pan.

Snij de ui in dunne schijfjes en leg ze in de pan. Laat ze rustig bakken tot ze zacht zijn, zeker een minuut of tien. Keer ze af en toe. Bestrooi het van het vuur af met paprikapoeder en blus het af met de melk. Roer evt. aanbaksels los. Laat het in 10 minuten op een laag vuurtje tot uienmoes koken.

Kruid de uiensaus met de dille en zo nodig met nog wat zout en peper. Leg de snoekbaarsfilets in de saus en warm ze goed door.

Serveer de snoekbaars overgoten met de uiensaus, en een klodder zure room ernaast. Een paar gekookte aardappelen zijn er lekker bij, of deze rizi-bizi.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *