gerechten uit de keuken van Hongarije.
soepen
aardappelknoedelsoep
aardbeiensoep
appelsoep
bonensoep met kropsla
Jókai bonensoep
eiersoep
goulashsoep
groentensoep met griesmeelknoedels
karwijsoep
kersensoep
kippensoep uit Szeged
Újházi kippensoep
koolrabisoep
lamsvleessoep
lebbencsleves
soep met tarhonya
vissoep (halászlé)
gerechten met varkensvlees
lacipecsenye
gehaktbal (fasírt)
linzengoulash
goulash van sperziebonen
oogst-goulash
varkensvlees uit Bakony (Bakonyi sertésborda)
gepeperd varkensvlees met erwtjes (Borsos tokány)
varkensvlees met aardappelen (Brassói aprópecsenye)
varkensvlees op zigeuner-wijze (Cigánypecsenye)
Transsylvanische vleesschotel (Erdélyi fatányéros)
pörkölt van varkensvlees
rijstvlees uit Bácska
schnitzel in aardappelbeslag
székely goulash
tepsis hus
pörkölt van wild zwijn
gerechten met worst en spek
aardappelschotel (rakott krumpli)
aardappelgoulash (paprikás krumpli)
aardappelpasta met worst
bonengoulash
kenyérlángos
lecsó
macaroni met kaas en pariser
stoofschotel uit Hajdúság
slambuc
tarhonya met lecsó
tarhonya met worst (Pásztortarhonya)
túrós csusza (pasta met plattekaas)
gerechten met rundvlees of kalfsvlees
Alföld goulash
Csángó goulash
Erdélyi fatányéros
gehakt in vadas-saus
Hongaarse goulash (bográcsgulyás)
Hongaarse kalfsmedaillons
Hunyadi rosbief
Klausenburger goulash
Pandoeren goulash
gevulde pannenkoeken (Hortobágyi palacsinta)
gevulde paprika
pörkölt van pens
gevulde pompoen (töltött tök)
stoofschotel uit Hajdúság
pörkölt van rundvlees
pörkölt van rode wijn
vadas (rundvlees in jachtsaus)
gerechten met lamsvlees
pörkölt van lamsvlees
gerechten met kip
gegrilde kip
gefrituurde kip
hortobagyi kipfilet
kip met paprika (paprikás csirke)
kippenlevertjes in kaasbeslag
pörkölt (goulash) van kip
pörkölt van kip met room
pörkölt van kippenmaagjes
gevulde pannenkoekjes “Brașov”
gerechten met vis
gebakken brasem
forel “Bakony”
forel “Szalajka”
gebakken karper
pörkölt (goulash) van karper
gebakken snoek
snoek met zure room
gebakken snoekbaars
snoekbaars uit de Karpaten
snoekbaars met uiensaus
stoofpotje van meerval
Hongaarse vissoep
vegetarische gerechten
aardappelpannenkoekjes (tócsni)
romige auberginepuree
pörkölt van cantharellen
dödölle
főzelék (6 recepten)
grenadiermars
komkommersalade
körözött
lángos
romige goulash van paddenstoelen
pörkölt van paddenstoelen
paddenstoelen a la Brassói
gevulde pannenkoekjes met champignons
pannenkoeken met spinazie
paprika, gevuld met aardappel
pasta met walnoten
túrógombóc (kwarkknoedels)
witte kool met pasta
Hongaarse wijn
Wijnbouw in Hongarije
Egri Bikavér – Stierenbloed
Tokaji
bijgerechten
aardappelbrood
broodknoedels
csipetke
galuska
gefermenteerde komkommers
tarhonya
rijst met erwtjes (rizi-bizi)
nagerechten en ander snoepgoed
aardappeltaart
Dobos taart
Esterhazy taart
Gerbeaud taart (szerbó)
Gundel palacsinta
görhe (maïsgebak)
kürtőskalács (schoorsteencake)
maanzaad- en walnotengebak
madártej (“île flottante”)
melktaart
pasta met citroencrème
Rigó Jancsi
reszelt túrós (kwarkgebak)
Somlói galuska