Kroatische recepten      Gerechten uit de keuken van Kroatië

 

Burek sa masom
burek met vlees

Van alle populaire traditionele gerechten bestaan er talloze versies, en deze burek vormt daarop geen uitzondering. In ieder geval gaat het hier om een pastei van filodeeg en gehakt, gebakken in de oven. Daar kan iedereen het wel over eens zijn. Sommigen vinden dat het daarbij moet blijven, anderen hebben er graag yoghurt en eieren overheen, zoals we doen in dit recept.

Burek

Voor deze burek met vlees hebben we nodig:
1 pond filodeeg
1 pond gehakt
1 kop yoghurt
1 dl. mineraalwater
3 – 4 eieren (afhankelijk van de grootte)
1 dl olie
1 ui
zout en peper

Burek
Verwarm de oven voor op 250ºC.


Hak de ui klein en bak ze in wat olie. Laat even afkoelen en meng het dan met het gehakt, peper en zout.

Burek
Vet een ovenschaal in en bekleed de bodem met filodeeg. Daarover schep je een dun laagje vlees, dan weer filodeeg, dan vlees, en zo verder tot alles op is. Sluit af met een vel deeg. Snij de ongebakken burek dan in stukken van zo’n 5 x 5 cm.


Maak nu de saus: klop de eieren los, doe er de yoghurt bij, het mineraalwater en de olie en meng het allemaal goed. Giet de saus over de burek en laat het zo’n 10 minuten staan. Dan \et je het in de voorverwamde oven. 20 minuutjes, of tot het mooi kleurt.


Serveer de burek met yoghurt of zure room.

 

Burek
download dit recept

Eén reactie op “Burek

  1. Het gerecht wil wel eens wat droog worden. Tip: rasp een aardappel en doe er de aardappelrasp bij tussen de laagjes. Het gerecht zal smeuig blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *