Gerechten uit de keuken van Kroatië
Čokoladna rolada
Chocoladerol
Deze heerlijke cake van chocolade, jam en walnoten is niet moeilijk om te maken en je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan. Je maakt een beslag en gooit het in de oven. Daarna bestrijk je het met jam en je rolt het op. Terwijl het even afkoelt zet je de koffie. Of een potje thee.
Voor deze chocoladerol hebben we nodig:
5 eieren
100 gr. suiker
100 gr. gemalen walnoten
50 gr. bloem
80 gr. chocolade
vruchtenjam, naar keuze
poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Smelt de chocolade au bain marie en laat het een beetje afkoelen. Scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten op met een snufje zout. Klop de dooiers met de suiker en roer er de zachte chocolade doorheen. Dan gaan de gemalen noten en de bloem er door. Zorg dat de bloem goed wordt opgenomen. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten doorheen.
Giet dit beslag in en bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Bak zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Na de baktijd de cake direct besmeren met de jam en oprollen. Zet de rol vast met behulp van het bakpapier en laat hem afkoelen. Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.