Kroatische recepten       Gerechten uit de keuken van Kroatië

 

Riblja juha
Vissoep

Een zomerse vissoep uit Dalmatië met verse vissen uit de Middellandse Zee en lekker veel groenten. Het is een eenvoudig recept waarmee je zonder al te veel gedoe een volledige en vooral bijzonder smakelijke maaltijd op tafel zet.

Dalmatische vissoep

Voor deze Dalmatische vissoep hebben we nodig:
1 kg. van verschillende soorten zeevis (zeebaars, zeeduivel, zeepaling, enz.)
olijfolie
1 kleine ui
2 – 3 wortelen
1 kleine knolselderij
2 peterseliewortelen
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
10 peperkorrels
zout
15 gr. rijst

Dalmatische vissoep
Fruit in een grote (soep)pan de gehakte ui in wat olijfolie tot hij glazig is. Doe er dan de knolselder, de worteltjes, peterseliewortel, knoflook, laurierblad en peperkorrels bij, samen met de schoongemaakte vissen. Overgiet het allemaal met zoveel koud water dat het net onder staat en breng het langzaam aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het een half uurtje zachtjes pruttelen, tot het visvlees van de graten loskomt.


Haal de pan van het vuur en zeef de groenten en de vis uit de soep. Zet de pan terug op het fornuis, doe er zout naar smaak bij, strooi er de rijst in en laat het koken tot de rijst gaar is.

Dalmatische vissoep
Ondertussen haal je het visvlees van de graten en snij je de groenten in stukjes. Verdeel dat over de borden en giet er de hete soep over. Zet de Dalmatische vissoep op tafel met een knapperig stuk brood.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *