Kroatische recepten      Gerechten uit de keuken van Kroatië

 

Pohani inćuni
Gefrituurde ansjovis

Gefrituurde kleine visjes zijn onweerstaanbaar heerlijk. Verslavender dan chips. Voor dit gerecht kun je ook spiering nemen, of kleine sardines.

gefrituurde ansjovis

Voor dit recept voor gefrituurde ansjovis hebben we nodig:
verse ansjovisjes, zeg maar een kilo of zo
paneermeel
bloem
ei
frituurolie

Eerst maken we de ansjovisjes schoon. Het goede nieuws is dat ze geen schubben hebben, dus daar hebben we alvast geen last van. Trek de kop van het visje af door het voorzichtig rond te draaien. Een groot deel van de ingewanden komt zo mee. Je kunt de kop er ook afknippen. Steek een vinger in het lichaam van de visjes en duw het in de richting van de staart open. Verwijder zo de ingewanden. Nu trek je de ruggengraat er richting staart uit. Spoel de visjes schoon en dep ze droog met keukenpapier.

Nu komt het makkelijke deel: haal de visjes eerst door de bloem, dan door het los geklopte ei en ten slotte door het paneermeel. Bak ze in de frituur of in een koekenpan met een flinke laag olie goudbruin.

Een glaasje witte wijn en een frisse groene salade erbij en het feest is compleet.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *