Kroatische recepten

Hongaarse recepten      gerechten uit de keuken van Kroatië

 

voorgerechten
ajvar-snijbiet-rollade
artisjokken met erwtjes
kaas in olie
Spread van paprika’s en walnoten

soepen
bonensoep met gerst
bonensoep met vlees
minestrone uit Istrië
prei met gort
vissoep

gerechten met gevogelte
kalkoen met mlinci
kip met knoflook
gevulde gebakken pannenkoeken

gerechten met vlees
burek
čobanac (stoofschotel)
đevrek (gevuld gehakt)
đulbastije (gehaktballetjes in bechamelsaus)
goulash uit de oven
rundergoulash met vijgen
kalfsbiefstuk met venkel
gevulde kalfsborst
spiesjes van kalfsvlees (ražnjići)
kalfsvlees “onder de klok”
mazalice
sarma (gevulde koolrolletjes)
pasta met geroosterde bloemkool
gevulde pljeskavica
stoofvlees met gnocchi (pašticada)
varkenskotelet Samobor
varkenssteak “baron Trenck”
Zagreb steak
zeemansschotel
zigeunersteak

gerechten met vis
gefrituurde ansjovis
brodet (stoofschotel van vis)
mosselen buzaru
gevulde inktvis
inktvissalade
octopus uit Kvarner
pasta met zeevruchten
ragout van krab en zalm
scampi met buzaru
tandbaars “onder de klok”
pašticada van tonijn
stoofpotje van vis
tonijn als in Hvar
gefrituurde visjes
vissoep
zwaardvis met aardappelen
zwarte risotto

vegetarische gerechten
blitva (snijbiet met aardappelen)
geroosterde bloemkool
bonen uit de oven
goulash van paddenstoelen
mijnwerkersstrudel (rudarska greblica)
paprika, gevuld met bonen
risotto met courgette
Zagorski štrukli (kaasstrudel)
soparnik (taart van snijbiet)
venkel met walnoten

bijgerechten
bonenpuree
mlinci
sperziebonen in het zuur
trganci (pasta)

nagerechten en gebak
abrikozengratin
appeltaart
cake met johannesbrood en appels
chocoladerol
crèmeschnitte uit Samobor
Dubrovačka rozata
fritule (“oliebollen”)
kaasbeignets
krafne
pompoencake
smokvenjak (vijgentaart)
Varaždin taart
walnoot- en maanzaadrol