Kroatische recepten

Hongaarse recepten      gerechten uit de keuken van Kroatië

 

voorgerechten
ajvar-snijbiet-rollade
artisjokken met erwtjes
Spread van paprika’s en walnoten

soepen
bonensoep met gerst
bonensoep met vlees
minestrone uit Istrië
prei met gort
vissoep

gerechten met gevogelte
kalkoen met mlinci
kip met knoflook
gevulde gebakken pannenkoeken

gerechten met vlees
burek
čobanac (stoofschotel)
đevrek (gevuld gehakt)
đulbastije (gehaktballetjes in bechamelsaus)
goulash uit de oven
rundergoulash met vijgen
kalfsbiefstuk met venkel
gevulde kalfsborst
ražnjići (spiesjes van kalfsvlees)
kalfsvlees “onder de klok”
sarma (gevulde koolrolletjes)
pasta met geroosterde bloemkool
gevulde pljeskavica
stoofvlees met gnocchi (pašticada)
varkenskotelet Samobor
varkenssteak “baron Trenck”
Zagreb steak
zeemansschotel
zigeunersteak

gerechten met vis
gefrituurde ansjovis
brodet (stoofpotje van vis)
mosselen buzaru
gevulde inktvis
inktvissalade
octopus uit Kvarner
pasta met zeevruchten
scampi met buzaru
tandbaars “onder de klok”
pašticada van tonijn
tonijn als in Hvar
gefrituurde visjes
vissoep
zwaardvis met aardappelen

vegetarische gerechten
blitva (snijbiet met aardappelen)
geroosterde bloemkool
bonen uit de oven
goulash van paddenstoelen
mijnwerkersstrudel (rudarska greblica)
paprika, gevuld met bonen
risotto met courgette
Zagorski štrukli (kaasstrudel)
soparnik (taart van snijbiet)
venkel met walnoten

bijgerechten
bonenpuree
mlinci
sperziebonen in het zuur

nagerechten en gebak
abrikozengratin
cake met johannesbrood en appels
chocoladerol
crèmeschnitte uit Samobor
fritule (“oliebollen”)
kaasbeignets
krafne
pompoencake
smokvenjak (vijgentaart)
Varaždin taart
walnoot- en maanzaadrol