Macedonische recepten       Gerechten uit de keuken van Macedonië

 

Пржени лепчиња – Prženi lepčinja
Gebakken brood

Je kunt met je oude brood natuurlijk de eendjes in het park gaan voeren, maar met een klein beetje moeite, een ei en wat melk kun je er ook een onweerstaanbaar lekker ontbijtje mee maken. Dit is een absolute klassieker in Macedonië, zeker als ontbijt, maar het kan ook dienen als lichte, vegetarische lunch: gebakken brood. Het “recept” is nog simpeler dan 1 + 1. Je klopt wat eieren los met melk en een snufje zout. Daar haal je je oude boterhammen doorheen en dat bak je in de hete olie. Je zet het op tafel met wat yoghurt en wat kaas. Neem wel brood dat tenminste twee dagen oud is, want vers brood valt in stukken en brokken uit elkaar.

Gebakken brood

oudbakken brood
4 eieren
2 dl. melk (½ dl. melk op 1 ei)
zout
olie

Klop met een garde of vork de eieren los in een kom. Doe er een snuf zout bij en beetje bij beetje de melk, tot je een glad beslag hebt.

Snij het brood in forse sneden, laten we zeggen van ruim 2 cm. dik. Verhit wat olie in een koekenpan. Haal de sneden door het beslag, leg ze meteen in de hete olie en bak ze aan beide kanten tot ze mooi lichtjes gaan kleuren.

Laat ze even op keukenpapier uitlekken en zet ze op tafel met een kwak lekkere volvette yoghurt of wat kaas. Allebei, dat mag natuurlijk ook.

 

Gebakken brood
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *