Montenegrijnse recepten      Gerechten uit de keuken van Montenegro

 

Kovrljan
Maïsbrood met kaas

Dit maïsbrood wordt gemaakt met kajmak en witte kaas. Het is heerlijk met b.v. ajvar en een frisse salade.

Maïsbrood met kaas

Voor dit maïsbrood met kaas hebben we nodig:
300 gr. maïsmeel
1 zakje bakpoeder
1 snuf zout
80 gr. reuzel of boter
90 gr. kajmak (of een jonge roomkaas)
3 eieren
150 gr. witte kaas (“feta”, van koe-, schapen- of geitenmelk)
3 dl. water
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Maïsbrood met kaas
Meng het maïsmeel met het bakpoeder en een snuf zout. Smelt de reuzel (of boter) op een zacht vuurtje. Klop de eieren, doe er een derde van de kajmak door, 1 el. van het gesmolten vet en de verkruimelde witte kaas. Meng dit samen met het water onder het maïsmeel.


Stort het beslag in een ingevette bakvorm van ongeveer ∅26 cm. en zet het in de voorverwarmde oven, 35-40 minuten.

Maïsbrood met kaas
Vijf minuutjes voor het einde van de baktijd haal je het er uit en snij je het maïsbrood in blokjes. Meng de rest van de gesmolten reuzel met de overgebleven kajmak. Dat giet je erover heen. Zet het maïsbrood terug in de oven en bak het verder af.

 


download dit recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.