Montenegrijnse recepten      Gerechten uit de keuken van Montenegro

 

Paprike punjene krompirom
Met aardappelen gevulde paprika’s

Een oud recept uit de burgermanskeuken van Montenegro is het, deze gevulde paprika. De paprika’s worden gevuld met een mengsel van aardappelen en uien en vervolgens in de hete oven gebakken. De sappen van de paprika’s die tijdens het bakken vrijkomen worden door de aardappelen gulzig opgezogen en geven het gerecht een heerlijke volle, zoete smaak.

8 grote paprika’s
1 kg. aardappelen
1 grote ui
peper en zout
1 el. vegeta
8 el. olie

Was de paprika’s. Snij de stengel er netjes uit, zodat er aan de bovenkant een mooi rond gat zit en haal met een lepel de zaadlijsten uit de paprika’s.

Snij de uien fijn en bak ze in de helft van de olie heel rustigjes glazig.

In de tussentijd schil je de aardappelen en rasp je ze op een grove rasp. Je mag ze ook in heel kleine blokjes snijden. Als de uien glazig beginnen te worden gaan ze er gezellig bij. Bak ze heel zachtjes een paar minuutjes mee. Kruid het met vegeta en vers gemalen zwarte peper naar smaak, en misschien nog wat zout.

Ondertussen niet vergeten om de oven voor te verwarmen op 225ºC.

Als het spul wat is afgekoeld vul je de paprika’s ermee. Giet de rest van de olie er bij, in de opening van de paprika’s. Leg de paprika’s in een ingevette braadslee of ovenschaal. Die schuif je in de hete oven. Laat de paprika’s drie kwartier bakken.

Serveer de met aardappelen gevulde paprika’s warm, bijvoorbeeld als bijgerecht bij geroosterd vlees of worstjes.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *