Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Altwiener Backfleisch

Altwiener Backfleisch, dat zijn in plakken gesneden Tafelspitz (met groenten gekookt rundvlees), die worden ingesmeerd met scherpe mosterd en vers geraspte mierikswortel. Ze worden gepaneerd en in het hete vet goudbruin gebakken. Eigenlijk dus een schnitzel van rundvlees.
Mocht nu dus het onwaarschijnlijke gebeuren en heb je nog een flink stuk over van je Tafelspitz van gisteren, dan is dit recept voor Altwiener backfleisch een heel aardig idee om er wat leuks mee te doen. Zet het op tafel met b.v. aardappelen, puree of een salade en je hebt een maaltje om er je vingers bij op te eten.

We hebben nodig:
een stuk Tafelspitz, gekookt volgens de regelen der kunst

en verder:
scherpe mosterd
mierikswortel
bloem
ei
paneermeel
botervet

Altwiener Backfleisch
Snij je Tafelspitz in schijven van een slordige centimeter dik.

Altwiener Backfleisch
Elke schijf smeer je aan beide zijden in met de scherpe mosterd en doop je (of bestrooi je) met de vers geraspte mierikswortel.

Altwiener Backfleisch
Haal de plakken vlees achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en paneermeel en bak ze aan beide kanten in het hete botervet goudbruin.

Altwiener Backfleisch
Even laten uitlekken op keukenpapier en klaar.

Altwiener Backfleisch
…en dan dienen we dit Altwiener Backfleisch natuurlijk op met een al even Altwiener aardappelsalade.

 

Altwiener Backfleisch
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *