Gerechten uit de keuken van Oostenrijk
Bröselnudel
Zoete noedels
Het water loopt me in de mond. Bröselnudel, zoete nodels, zoals we die vroeger kregen van onze mama. Pasta, wat boter, paneermeel, suiker en kaneel. Meer heb je er niet voor nodig. Supersnel en super eenvoudig. En vooral super lekker.
Voor deze Bröselnudel hebben we niet meer nodig dan:
1 el. margarine (echte boter mag natuurlijk ook)
400 gr. pasta (soort naar keuze)
200 gr. paneermeel
1 snuf kaneel
1 el. suiker (of meer, naar smaak)
Bröselnudel maak je heel eenvoudig zo:
Kook de pasta beetgaar en laat het in een zeef uitlekken.
Verhit de margarine/boter in een pan. Doe er het paneermeel bij en laat het lichtbruin worden. Dan gaan de suiker en de kaneel erbij, en daarna meteen de noedels. Roer het allemaal goed door.
Klaar!