Oostenrijkse recepten       Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Zitronenpalatschinken
Citroenflensjes

Palatschinken, dat zijn de dunne, zalige pannenkoekjes die in heel Centraal-Europa en de Balkan razend populair zijn. Als zoet nagerechtje natuurlijk, maar ook hartig, b.v. met een vleesvulling, verschijnen ze met grote regelmaat op tafel. Deze Oostenrijkse Zitronenpalatschinken zijn bijzonder plezierig. Door het beslag worden fijne citroenschilletjes gemengd, en ze worden gevuld met een zachte crème van room, citroensap en rum. Joepie!

Citroenflensjes

voor de palatschinken hebben we nodig:
120 gr. bloem
2½ dl. melk
2 eieren
een snufje zout
de schil van ½ citroen

en voor de vulling:
1 beker crème fraîche
een beetje citroensap
1 tl. vanillesuiker
ev. een beetje rum

plus nog wat
poedersuiker

Klop de eieren los met de melk en meng er de bloem, een snuf zout en de geraspte citroenschilletjes onder. Laat het een half uurtje rusten en bak er dan met wat boter dunne pannenkoekjes van.

Meng de crème fraîche met wat citroensap, de vanillesuiker en (evt.) een scheutje rum. Smeer het op de palatschinken, vouw ze twee maal dubbel (of rol ze op) en bestrooi ze met poedersuiker.

 

Citroenflensjes
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *