Oostenrijkse recepten       Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Cordon bleu palatschinken
Cordon bleu pannenkoekjes

Palatschinken, de onweerstaanbaar lekkere kleine, dunne pannenkoekjes, zijn razend populair, niet alleen in Oostenrijk, maar in heel Centraal-Europa tot ver op de Balkan. Eindeloos wordt ermee gevarieerd, met hartige vullingen zoals paddenstoelen, kip of gehakt; gepaneerd, gebakken in de oven en al dan niet overgoten met een romige saus; in ovenschotels met bijvoorbeeld kaas of spinazie, en ook de lange rij zoete varianten, van de sjieke Hongaarse Gundel palacsinta met walnoten, rozijnen en chocolade tot de simpele maar o zo lekkere nagerechtjes met aardbeien of citroen.

Deze cordon bleu palatschinken is een vrij eenvoudig maar uiterst bevredigend recept voor gevulde hartige pannenkoekjes. Precies als een echte cordon bleu worden deze flensjes gevuld met ham en kaas om vervolgens te worden gebakken in een jasje van paneermeel. Feestelijk, smakelijk, makkelijk, het vult de maag zoals geen cordon bleu het kan en het kost ook nog eens drie keer niks.

Cordon bleu palatschinken

Voor deze cordon bleu palatschinken hebben we nodig:
Voor het beslag van de pannenkoekjes:
200 gr. bloem
2 eieren
4 dl. melk
1 snuf zout
8 schijven ham
8 schijven kaas
boter voor het bakken

en voor het paneren:
bloem
1 ei
paneermeel
olie voor het frituren

Cordon bleu palatschinken
Klop de eieren los met de melk en meng er de bloem en een snuf zout door. Laat het een half uurtje rusten en bak er dan 8 dunne pannenkoekjes van.


Op ieder pannenkoekje leg je 1 plak ham en 1 plak kaas. Klap de zijkanten een klein stukje over de vulling en rol ze op. Zet ze vast met een prikker.


Wentel de pannenkoekjes door bloem, losgeklopt ei en paneermeel en bak ze in een laagje hete olie aan alle kanten mooi goudbruin. Laat ze eventjes uitlekken op keukenpapier en dien ze op met een frisse salade.

 

Cordon bleu palatschinken
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *