Oostenrijkse recepten       Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Cordon bleu palatschinken
Cordon bleu pannenkoekjes

Een eenvoudig recept voor gevulde pannenkoekjes. Precies als een echte cordon bleu worden ze gevuld met ham en kaas om vervolgens te worden gebakken in een jasje van paneermeel. Feestelijk, smakelijk, makkelijk, het vult de maag zoals geen cordon bleu het kan en het kost ook nog eens drie keer niks.

Cordon bleu palatschinken

Voor de pannenkoekjes hebben we nodig:
200 gr. bloem
2 eieren
4 dl. melk
1 snuf zout
8 schijven ham
8 schijven kaas
boter voor het bakken

en voor het paneren:
bloem
1 ei
paneermeel
olie voor het frituren

Klop de eieren los met de melk en meng er de bloem en een snuf zout door. Laat het een half uurtje rusten en bak er dan 8 dunne pannenkoekjes van.

Op ieder pannenkoekje leg je 1 plak ham en 1 plak kaas. Klap de zijkanten een klein stukje over de vulling en rol ze op. Zet ze vast met een prikker.

Wentel de pannenkoekjes door bloem, losgeklopt ei en paneermeel en bak ze in een laagje hete olie aan alle kanten mooi goudbruin. Laat ze eventjes uitlekken op keukenpapier en dien ze op met een frisse salade.

 

Cordon bleu palatschinken
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *