Gerechten uit de keuken van Oostenrijk
Bärlauchsuppe
Daslooksoep
Daslook –Bärlauch (“beerlook”) in het Duits-, is een kruid dat wat betreft smaak veel lijkt op knoflook, maar dan zonder de bekende vervelende bijwerkingen. Met dit receptje uit Stiermarken maken we er een romig soepje mee, even simpel als smakelijk.
Voor onze Oostenrijkse daslooksoep halen we in huis:
2 handenvol bladeren van daslook
1 gekookte aardappel
1 l. bouillon (groente-, kip- of runderbouillon)
1½ dl. slagroom
zout en peper
1 ei p.p.
Was het daslook en snij het klein. Breng de bouillon met de slagroom aan de kook. Daar gaan de daslook en de gekookte aardappel in. Mix het met een staafmixer fijn en kruid het met zout en peper.
Ondertussen pocheer je de eieren in een apart pannetje water waar je een scheut azijn bij hebt gedaan. Hoe je dat zonder ongelukken doet lees je hier.
Doe een gepocheerd ei in een soepkom, giet er de hele daslooksoep overheen en zet het op tafel.