Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Fisoleneintopf
Stoofpotje van sperziebonen

Deze Fisoleneintopf is een eenvoudig gerecht uit de Gutbürgerliche Küche. Het is een  pot vol sperziebonen, vlees en aardappelen, en bovendien een aarts-twijfelaarster, die maar niet kan beslissen of ze nu een soep wil zijn of een stoofschotel. Maar waar ze uiteindelijk toe zal besluiten, bewust of noodgedwongen: het eindresultaat zal een rijke, voedzame pan vol hartverwarmend huiselijk geluk gaan zijn. Kijk. Dàt geeft de burger moed.

fisoleneintopf

Voor deze Fisoleneintopf halen we in huis:
1 ui
een bosje worteltjes, in blokjes gesneden
olie of boter
600 gr. rundvlees (soepvlees)
1 kg. sperziebonen
3/4 kg. aardappelen
peterselie
bonenkruid
zout en peper

fisoleneintopf
Hak de uien klein en laat ze samen met de wortelblokjes kleuren in wat boter of olie. Giet er water bij, genoeg om het vlees helemaal te bedekken, en breng het aan de kook. Zodra het kookt leg je het vlees erin. Laat het rustig pruttelen tot het vlees zacht begint te worden. Dan haal je het uit de soep en snij je het in plakken.

fisoleneintopf
Schil de aardappelen en snij ze in vieren. Doe ze samen met de schoongemaakte sperziebonen en het vlees in de soep. Kruid het naar smaak met peterselie, bonenkruid en peper en zout. Laat de soep een half uurtje heel zachtjes koken tot het vlees mooi zacht is en de aardappelen en de bonen gaar zijn.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *